Bli kjent gjennom en hemmelig venn

Søk
Close this search box.

Gjennomføring:

Det er smart å legge til rette for vennskap på tvers av allerede etablerte grupper. Mange ganger kan barn trenge en ekstra dytt for å få dette i gang. En smart måte å gjøre dette på er å introdusere begrepet hemmelig venn.

Man kan eksempelvis lage lapper med navnet på alle elevene. Deretter trekker en og en elev hver sin lapp fra en boks. Det navnet de trekker er deres hemmelige venn denne dagen eller uken. Alle elevene får så morsomme eller spennende oppgaver gjennom dagen/uken som blant annet si eller gjøre noe hyggelig for din hemmelige venn, dele et kakestykke, legge en koselig melding på pulten eller i hyllen, invitere med på en morsom lek etc. Her kan man bruke fantasien og lage utfordrende, morsomme og snille oppgaver sammen med elevene i forkant. Snakk med elevene også om hva det betyr å være en god venn, hvorfor det er viktig at vennen forblir hemmelig og hvorfor det er viktig at alle er med på leken. På slutten av dagen/uken skal alle forsøke å gjette hvem sin hemmelige venn har vært. 

Tips:

Det kan være klokt at pedagogen lager en oversikt over alles hemmelige venn slik at de kan følge litt med på at alle blir med på leken. 

Kompetansemål - LK20: