Stratego

Søk
Close this search box.

Mål:

Aktiv lek med strategi og kommunikasjon.

Utstyr:

  • 1 kortstokk
  • Kjegler for å markere frisone.

Gjennomføring:

Elevene deles inn i to lag. Hvert lag får halvparten av kortstokken. Det ene laget spiller med røde kort, det andre med svarte kort. Målet for spillet er å få tak i alle kortene til motstanderen.

Hvert lag velger en strateg som skal være hjernen i spillet. Strategene står i hver sin frisone og deler ut kort til medspillerne sine. Når en spiller har et kort, så må den løpe ut og berøre en motspiller. Den motstanderen som har høyeste kortet vinner motstanderen sitt kort. Da må taperen løpe tilbake til strategen for å få nytt kort. Vinneren må løpe tilbake til strategen for å levere motstanderen sitt kort.  

Hvis kortene har like høy verdi, så bytter begge kort og løper tilbake til strategen for å levere dette og få nytt.  

Hvert lag har 23 kort, ess, treer og toer blir tatt ut av bunken. Esset er det høyeste kortet. Treer er det eneste kortet som kan ta ut ess, men det taper for alle andre kort enn to. Toer-kortet er det svakeste kortet og ofte det siste som blir delt ut.  

Spillet er over når det ene laget har fått tak i motstanderens toer.  

 Det er viktig å kommunisere med strategen om hvilke kort som er tatt og tapt, samt hvem som har hvilke kort, slik at spillerne og strategen vet hvem som kan ta hvem.  

 Det er ikke lov til å løpe rundt uten kort. I frisonen er man fri, men der kan man kun være i 30 sekunder. Hvis man løper ut av frisonen, så kan man ikke løpe inn igjen uten å ha mistet eller vunnet et kort.  

Kompetansemål - LK20:

Utstyr du trenger:

Kortstokk stor

Artikkelnummer: 72350